Община Ямбол подготвя пъстра палитра от великденски събития

Община Ямбол подготвя пъстра програма за жителите и гостите на града по повод Великден.

На 5 април, сряда, в 18:00 часа ще бъде открита изложбата „Целият свят от едно яйце“ с повече от 250 яйца от личната колекция на д-р Ваня Велкова в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.

Ямбол е едва вторият град в България след Пловдив, в който ще бъде подредена временната експозиция.

Д-р Ваня Велкова ще представи луксозното цветно двуезично българо-немско издание „Яйцето“. В програмата на културното събитие е включена и нейна лекция на тема „Яйцето на народите по света“.

Великденската украса на Ямбол ще бъде изложена до 7 април, петък. Тази година тя е допълнена с нови и интересни елементи, които ще изненадат приятно малки и големи.

В 11:00 часа на 10 април, понеделник, деца от Детска градина „Пламъче“ ще украсяват дръвчетата в зелените площи между Безистена и Регионална библиотека „Георги С. Раковски“. Те ще поздравят кмета на община Ямбол Валентин Ревански по повод Възкресение Христово.

На 13 април, Велики четвъртък, на минувачите на площад „Освобождение“ ще бъдат раздадени 700 малки козунаци, подарък от Община Ямбол и Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ за предстоящия светъл християнски празник.

В 11:15 часа Евдокия Янкова, секретар на Народно читалище „Зора-1945“ – Ямбол, ще разкаже за традициите на празника Възкресение Христово, а деца ще боядисват великденски яйца с екипа на читалището.