Фолклорът обедини участниците в празника „Всички българи заедно“

Над 30 групи и индивидуални изпълнители участваха във фолклорния празник „Всички българи заедно“, който се проведе на 6 септември в с. Победа.
Близо 4 часа на специално обособената сцена в двора на Христо Костов – българин, който от 32 г. живее във Франция, се изявяваха млади и по-зрели изпълнители и любители на българския фолклор.
Формациите, певците и инструменталистите бяха от тунджанските села – Победа, Окоп, Завой, Роза, Овчи кладенец, Бояджик, Маломир, от Ямбол, Сливен, Селиминово и Пирдоп.
Зам.-кметът на община „Тунджа“ Димитър Димитров поздрави всички участници в празника и им честити Съединението.
„Време е да бъдем заедно, много години се опитваха да ни разделят по различни показатели, но ние трябва да намерим сили за единение“, обърна се към присъстващите Христо Костов.
Гости на празника бяха и зам.-кметът Татяна Стоева, секретарят на общината Галина Иванова и кметът на с. Победа Димка Панева.
Самодейците от Победа посрещнаха всички гости и участници като домакини – със сладка питка и мед, а финалът на празника постави кръшно българско хоро, на което се хванаха всички желаещи.
Организатори на празника бяха община „Тунджа“, Асоциация Обмен – България – Франция и Българска академия на науките и изкуствата.