Ученици върнаха намерени лични документи

На днешната пресконференция в община „Тунджа, кметът Георги Георгиев приветства Димитър Христов и Асен Борисов – ученици от „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново.

На 30 март 2018 година, Димитър и Асен са намерили изгубени лични документи и ги върнали на притежателя. Димитър се обучава във втори клас, а Асен е от VII „б“ клас в основното училище. Двете момчета са родом от село Завой.

В петъчния ден, на път за училище, в автобуса двамата намират изгубени лични документи. Те предават документите на дежурния учител – г-жа Шарлопова и на директора – Стоянка Белчева.

Документите са предадени на представители на Районно управление Полищия – Тунджа, които са изказали благодарност към двамата ученика за благородната постъпка. Близки на лицето, изгубило документите, също изразили изключителна благодарност към Димитър и Асен.

Директорът на училището – Стоянка Белчева е дала като добър пример пред всички постъпката на своите ученици. Ръководството на училището има намерение за своя празник – 11 май, Димитър и Асен да бъдат наградени за тяхното благородство.

Кметът на общината Георги Георгиев коментира, че ръководството има намерение двете момчета да бъдат наградени на Празника на община „Тунджа“ за тяхната проявена доблест.