Тунджански първенци на Европейския ринг

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев сърдечно приветства младите боксьори Даниел и Боян Асенови и техния треньор Димитър Мутафов.

Младите надежди на българския бокс се завърнаха от Република Румъния, където извоюваха победи на олимпийския ринг.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на Даниел и на Боян за всеотдайността им на боксовия ринг. Той също така изрази увереност, че ще им предстои още по-блестящо бъдеще в тяхната кариера и община „Тунджа“ винаги ще ги подкрепя.

20-годишният Даниел триумфира категорично в големия финал при мъжете, като във всичките рундове имаше превъзходство срещу испанския боксьор Габриел Маскунано. По този начин Асенов взе златния медал и защити пояса си от предишния шампионат.

Това е пета европейска титла в кариерата на родения в Кукорево талант.

В полуфинала в кат. до 56 кг., 18-годишният Боян изигра равностоен мач срещу представителя на домакините Роберт Житару.

Най-малкият от боксовите братя Асенови се качи на третото място на почетната стълбичка още при дебюта си на голямо първенство при мъжете.

Двете отличия при мъжете за Република България в Европейското първенство по бокс бяха завоювани от братята Асенови. Това е безспорно доказателство за таланта и майсторството на тунджанските боксьори, а също така и за професионализма на треньорите от боксов клуб „Априлец“, с Бояджик, при подготовката на своите спортисти.