„ТОПЪЛ ОБЯД“ ОТ БЧК И „КАУФЛАНД БЪЛГАРИЯ“

Стартира традиционната съвместната благотворителна Коледна кампания на Българския Червен кръст и хипермаркети „Кауфланд България” за осигуряване на безплатен обяд в училище за уязвими български деца от социално слаби семейства. В периода от 13 ноември 2020г.до 13 декември 2020 г. клиентите на хранителната верига отново ще имат възможност да направят своето дарение в благотворителните касички на БЧК.

Касичката на БЧК – Ямбол е разположена до сектор Информация на входа на магазин „Кауфланд”. Доброволци на БМЧК – Ямбол разпространяват рекламни материали с целта на кампанията, на входа на магазина. В област Ямбол 335 деца ще получават топъл обяд, благодарение на дарители.

За 12 поредна година „Кауфланд България” подкрепя програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст.

До момента, за 11 години, чрез Кауфланд България българските граждани са дарили в помощ на уязвими деца общо 411 065 лв., с коитo са осигурени 205 532 безплатни обяда.Програма „Топъл обяд“ е осигурила безплатна храна в училище на общо 19 034 нуждаещи се деца, а през настоящата учебна година  1 473 от тях ще се хранят безплатно в трапезариите на БЧК всеки учебен ден..

Разчитаме на подкрепата и съпричастността на гражданите от област Ямбол за успешното реализиране на нашата хуманна инициатива.

 

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол