Театрални празници „Невена Коканова“ – началото

25-те Театрални празници „Невена Коканова“, Ямбол бяха тържествено открити снощи. Първи  в селекцията беше спектакълът на Театър Българска армия  „Балдахинът“ от Сидони – Габриел Колет. С думи от интервю на големия български режисьор Леон Даниел за театъра и актьорите и тяхната всеотдайност и значение за цялото общество към публиката се обърна  към зрителите директорът на ДТ „Невена Коканова“ – Михаил Лазаров. Заместник кмета на Ямбол Енчо Керязов даде началото на Театралните празници „Невена Коканова“. Той връчи и почетния приз „Босоногата Жулиета – по стъпките на Невена достойно и красиво“ за участие в юбилейното издание на актьорския състав на Театър Българска армия.

         Тази година 25-те Театрални празници „Невена Коканова“ поднасят на публиката симбиоза между различни видове изкуство. При влизането в сградата на театъра зрителите бяха посрещани от музика на живо, изпълнявана от възпитаниците на Школата по пиано към Общински детски комплекс с ръководител Виолета Величкова.  Прозвучаха творби от различни епохи и композитори. В програмата бяха включени произведения на  Й.С.Бах, Бетовен, Шуман, Ейнауди, в изпълнение на талантливите Никол Андонова, Дениз Велиева, Димитър Трифонов и Кристиян Стефанов.

         Другата подготвена изненада от екипа на ДТ „Невена Коканова“ е възможността всеки зрител да получи като подарък книга от различни автори от Дружеството на писателите в Ямбол и автори – приятели на театъра.

         За пълния синтез на изкуства във фоайето на театъра е подредена изложба с творби от цикъла „Фрагменти от карнавали“ на художника Александрина Игнатова и картини от вълна на PR на театъра Румяна Стефанова.

         Възможност да се потопят в света на изобразителното изкуството, музиката и литературата любителите на театъра ще имат до края на Театралните празници – 11.06.2022 г.

         Тази вечер Театралните празници ще представят спектакъла на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“, Пловдив – „Догодина по същото време от Бърнард Слейд. Режисьор е Ивайло Христов, сценография и костюми – Марина Янева. Участват Александра Сърчаджиева, Ненчо Илчев, Милена Георгиева. Начален час на спектакъла 19:00ч.