„Тази работа се върши със сърцето…“

„Тази работа се върши със сърцето…“

                                                       Руслан Мъйнов

 

Руслан Мъйнов получи почетния знак „30 години община „Тунджа“. Плакетът му бе връчен от кмета Георги Георгиев на заключителния концерт – спектакъл „Корени“, посветен на годишнината и на Международния ден на Земята 22 април.

Корените на известния изпълнител са в община „Тунджа“. Неговите предци поемат пътя към Бесарабия от село Пандъклии /днес Тенево/, където поставят основите на ново населено място, което пази и до днес българския дух и традициите ни.

Това не е първата среща на сърцатия българин с тунджанската публика. През 2015 година Руслан Мъйнов поднесе невероятен спектакъл на сцената на читалището в село Тенево, емоцията от който жителите на общината още пазят в сърцата си.

Популярният актьор се включи в подготовката и реализацията на заключителния концерт, посветен на годишнината на общината, изцяло безвъзмездно с думите „Тази работа се върши със сърцето…“ На сцената изявиха таланта си професионалистите от Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, самодейните колективи от общината и фолклорни групи от село Калчево, Болградски район, Одеска област, Република Украйна.

Сценарият на спектакъла бе дело на обичаната от тунджанци актриса Велика Видева, а постановката – на Мая Тодорова, художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“. Невероятното начало на празничния концерт спектакъл поставиха певицата Величка Русева и нейната дъщеря Нона с прекрасната „Песен за Тунджа“. Изпълнение на почетния гражданин на общината Желязко Узунов, дългогодишен солист на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, предшества изявата на самодейците и професионалистите.

И тази година празничните прояви, посветени на Деня на общината се случват по традиция с неговата съпричастност. На сцената изявиха таланта си колективи от селата Хаджидимитрово, Тенево, Генерал Инзово, Генерал Тошево, Роза, Бояджик, Завой, Овчи кладенец…

Всички участници в празничния концерт – спектакъл се включиха в подготовката и реализацията му изцяло безвъзмездно. Жителите на община „Тунджа“ благодарят на Руслан Мъйнов, Велка Видева, Величка Русева, Мая Тодорова и на всички други сърцати българи – участници в концерта за неповторимата емоция.

За Руслан Мъйнов е запазен един от първите екземпляри  на Книгата за историята на село Тенево, която предстои да бъде представена през месец май.