Община Тунджа отбеляза 30 години от създаването си

????????????????????????????????????

Достоен финал на достоен юбилей – така могат да бъдат наречени последните два дни – 21 и 22 април, от богатата празнична програма на община „Тунджа”, посветена на Деня на общината – 22 април и нейната 30-годишнина.

На 22 април 2017 година, с празничен концерт под наслов „Корени“, завърши юбилейната програма на община Тунджа по повод 30-годишнината от създаването на общината. Той се проведе в спортната зала „Диана“ в град Ямбол, пред над 1 200 души публика.

Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ и много самодейни състави взеха участие във финалния концерт, на който водещи бяха актрисата Велика Видева и Руслан Мъйнов. В концертната програма се включиха и гостите от село Калчево, Болградски район – Република Украйна.

Община Тунджа е създадена през 1987 година с административен център в Ямбол. Тя е втората по площ община в страната, в нея са включени 44 села.

„…Създадена преди 30 години като експеримент в административното деление на страната, преминала през период на оцеляване, през период на утвърждаване, днес община „Тунджа“ е една от най-добре работещите общини в България…“, каза в словото си по повод празника кметът на общината Георги Георгиев.

Едно след друго се редуваха певчески и танцови изпълнения на народни песни от различни кътчета на община „Тунджа“. Певиците разкриха с кристалните си гласове красотата, мъдростта и изяществото на тунджанската народна песен. С нетърпение и предчувствие за неповторима изживяване се посрещаха изпълненията на танцовите състави от общината. Танцьорите изпълваха сцената не само с вдъхновяващи и грабващи сетивата вихрени танци и красиви костюми, а и създаваха естествена и неподправена естетическа наслада от магията на българските фолклорни танци.

Изпълненията на самодейните колективи от община „Тунджа“ и фолклорния ансамбъл се съпровождаха с неспиращите аплодисменти от многобройната публика. Концертът се превърна в многообразие от цветове и емоции – една магия от мелодии, песни и танци, една класа, достойна за уважение и поклон доземи.

Богатият и вълнуващ концерт на община „Тунджа“ беше наистина достоен финал за достоен юбилей!