С ново приложение от сайта на Община Ямбол младоженците запазват дата за сватбата си онлайн

Община Ямбол вече предлага възможност за онлайн запазване на дата и час за сключване на граждански брак. Новото приложение е достъпно на адрес: https://svatbi.yambol.bg.

Бъдещите младоженци могат да се възползват от всички предимства на дигитализирането, като имат възможност лесно и бързо да проверят за свободен ден и да заявят своето желание за узаконяване на отношенията си. Приложението отговаря и на изискванията на GDPR за защита на личните данни.

Процесът на резервация включва седем стъпки, а на посочена електронна поща двойките ще получават и подробна информация за всеки завършен етап на резервацията, служебна бележка и необходими документи. Електронната система също така дава възможност да се подават заявления за предпочитаните през последните години изнесени ритуали, като може да се избира мястото за тяхното провеждане.

Съществуват два варианта за заплащане на таксите: в брой на място или онлайн –  чрез банкова карта на работещия виртуален ПОС терминал. Системата е най-новото допълнение към електронните услуги, които Община Ямбол предлага в удобство за гражданите.

От началото на годината до момента 139 двойки в община Ямбол са сключили граждански брак, като първата сватба е била на 3 януари.

 През 2022 г. общо 314 двойки са си казали заветното „да“ в Ямбол. Първият брак е сключен на 6 януари, а последният за годината – на 30 декември.