Отличие на национално ниво за ученици от Тенево

 
      Министерство на образованието и науката съвместно с Държавната агенция за закрила на детето проведе конкурс за най-добра инициатива на ученически съвет.
Учениците от Ученическия съвет към ОбУ „Васил Левски“, село Тенево, община Тунджа, област Ямбол – Димитър Косев от 9 клас, Памела Димитрова от 7 клас и Боряна Косева от 7 клас представиха проектно предложение от област „Интеркултурно взаимодействие“ на тема „Ученици, учители, родители – заедно към по-добро бъдеще“ и спечелиха втора награда на стойност 1000 лв.
Чрез изпълнение на дейностите по проекта, се търси ефекта за запознаване и приобщаване на родителите към училищния живот, следвайки убеждението, че колкото по-съпричастни са те с дейностите на училището, толкова по-положително ще е отношението им към образованието на техните деца.
На 01.06.2023 г. – Денят на детето, представителите на ученическия съвет ще бъдат наградени в Министерство на образованието и науката и ще се превърнат в посланици на добра воля, за да популяризират своя опит.
 
Радмила Стойкова – старши учител