Стартира общественото допитване за подготовката на проектобюджета за 2018 г.

Община Ямбол стартира широко обществено допитване във връзка с подготовката на проекта за бюджет за 2018 г. Граждани, представители на институции, на бизнеса, неправителствени организации имат възможност за дадат своите предложения, препоръки или да споделят мнение относно мерки и дейности, които да залегнат в основния финансов документ на общината за идната година.

 Предложенията могат да бъдат подавани в специалната урна, поставена в Центъра за административно обслужване на партерния етаж на общината, както и в обособените изнесени пунктове. Мненията си ямболлии могат да споделят, попълвайки бланка в изнесените пунктове, обособени в училищата, детските градини, ясли и културни институти.

Предложения могат да се подават и по електронен път директно на интернет страницата на община Ямбол: www.yambol.bg, по електронна поща на адрес yambol@yambol.bg, както и чрез Фейсбук страницата на общината.

Кампанията ще продължи до 19 ноември 2017 г.

Това е десетото поред допитване до гражданите, инициирано от кмета Георги Славов. Целта е подготвеният проект за бюджет да отговаря в максимална степен на очакванията на жителите на града.

          Допитването за проектобюджета и последващата кампания за информиране на гражданите за основните приоритети и обекти, включени във вече одобрената бюджетна рамка са двата основни инструмента за гарантиране на максимална публичност и прозрачност при формирането и управлението на местните финанси.