Среща на кмета на Ямбол и неговия екип с граждани от жилищен квартал „Диана“

Кметът на Ямбол Валентин Ревански се срещна с живеещи в блок 21 в квартал „Диана“ след отправена покана от граждани.

Срещата се проведе пред жилищната сграда в присъствието на председателя на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, заместник-кмета Михаил Керемидчиев, общински съветници от „Пряка демокрация“ и служители на Община Ямбол. Всички заедно обсъдиха инфраструктурата в района, проблемите и възможните им решения.

Гражданите отправиха искане за изграждането на паркинг срещу блока, в който живеят. Те изтъкнаха, че в тази част на квартала паркоместата не са достатъчни и се налага шофьорите да паркират в тясна улица, ограничавайки по този начин достъпа на автомобили със специален режим.

По настояване на живеещите в блока ще бъдат отрязани няколко черници. Отправено бе искане и за премахване на липа, което също ще бъде разгледано. Гражданите поискаха по-добро улично осветление, както и изграждане на бетонна пътека, по която да могат да се придвижват от блок 21 и 22 до детската площадка зад тях.

„Предстои предложенията да бъдат обсъдени, ще бъде възложено изготвянето на количествено-стойностна сметка за по-големите от тях. Ако Община Ямбол има финансова възможност да се справи с обособяването на нови паркоместа – те ще бъдат реализирани. Проблемите в този квартал са сходни с тези в целия град. Ще продължаваме да работим и да даваме всичко от себе си те да бъдат разрешени“, коментира след срещата кметът на Ямбол.

Екипът на Валентин Ревански ще продължи да се среща с граждани от различни квартали според поредността, в която са заявени исканията на хората.

Ръководството на Община Ямбол изказва благодарност към присъстващите за отношението, отделеното време и внимание!