„Семейството създава победители“

Под мотото „Семейството създава победители“, на 15 септември 2017 година, във фоайето на община „Тунджа“, бе открита фотоизложба. Тя  е съпътстваща проява на утвърдилата се вече традиционна церемония по награждаването на ученици с високи постижения в областта на образованието, изкуствата и спорта, която неизменно съпътства откриването на учебната година в общината от 2009 година насам.

Целта на изложбата е да постави във фокуса на общественото внимание семейството и неговата основополагаща роля във възпитанието на подрастващите. Със средствата на фотографията са разказани пет истории на ученици, които с примера и успехите си заслужават общественото внимание, защото са доказателство за градивната и мотивираща  сила на семейството.

В изложбата са представени историите на Юлиана – състезател по Борба свободен стил, която е вицесветовна шампионка по борба и бронзова медалистка от Европейското първенство през 2017 г., на Мадлен – състезател по Спортна стрелба, завоювала второ място на Републиканското първенство 2017 г. в дисциплината Стрелба с малокалибрен пистолет, на Дяко – момче за пример, проявило гражданска доблест при организирането на обществена инициатива за участие в потушаването на огнената стихия в с. Коневец, на Десислав – млад художник, спечелил III-то място в Националния конкурс за млади художници и литератори „Да опазим природата чиста” и на Динка –  спечелила III-то място в Националния конкурс за ученици „За по-добър климат в училище”.

Семействата на успешните ученици получиха благодарствени адреси от кмета на  община „Тунджа“ Георги Георгиев, а на виновниците за изложбата – успешните млади хора от община „Тунджа“, бяха връчени парични премии на стойност 500 лева.

Младите хора и техните родители бяха приветствани и поздравени за успехите от Председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Гости на фотоизложбата и на церемонията по награждаването бяха народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев.

…„Успехът  е въпрос на личен избор, но ролята на семейството да подкрепя децата в техните мечти, е решаваща“…, подчерта в приветствените си думи Председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Автор на фотографиите е Тоти Баджаков.