Селото на благотворителността: Събрани близо 16 000 лева и куп благотворителни инициативи се осъществиха в село Роза за последната година и половина

Близо 16 000 лева е сумата, която е събрана от благотворителни инициативи в село Роза за последната година и половина. Това е равносметката след последната акция, която се осъществи в населеното място.

Тя бе насочена към набиране на средства за малката Ирен от Ямбол чрез кутии, поставени в част от търговските обекти в Роза и бе събрана сумата от малко над 2300 лева.

Отбелязваме, че в основата на тази поредица от доброволчески инициативи в селото стои именно Сдружение „Роза-2022“ и в частност младежите на Роза. Ние стартирахме тези кампании с набиране на средства за изграждане на коледна украса в селото в края на 2021 година, когато събрахме около 1150 лева. Инициативата беше продължена и през есента на 2022 година, когато бяха събрани още 840 лева.

В последствие организирахме и Коледен благотворителен концерт и базар „За една по-светла Коледа“, който се проведе през 2021 и 2022 година, в две издания, и общата сума събрана от него доближи 8000 лева, които под една или друга форма бяха вкарани отново в селото. Предстои с тези пари да бъдат направени и още неща.

През месец август 2022 година с помощта на благотворителен концерт, който се проведе в НЧ „Светлина-1929“, бяха събрани още около 3600 лева в подкрепа на малкия Митко от Ямбол.

По-рано през тази година Сдружение „Роза-2022“ прикани всички от Роза да се включат в акцията по набиране на пластмасови капачки, които бяха продадени отново в подкрепа на малкия Митко.

През 2022 година НЧ „Светлина-1929“ организира и събиране на хранителни продукти, в помощ на пострадалите от войната в Украйна, в търговските обекти на село Роза.

Надяваме се примерът на Сдружение „Роза-2022“ да се разгърне и все повече български села да се включват в такива благотворителни инициативи, независимо дали става въпрос за помощ към други хора или за облагородяване на собствените си пространства. Така доказваме, че можем да се справим и сами.

Изключително сме радостни и от факта, че през изминалата Коледа село Генерал Инзово последва нашия път и също събра пари за коледна украса, с която направи празника в своето селото още по-пъстър.