Само три месеца до наградата от 50 000 лв. от Лотарията на НАП

   Близо 430 хиляди касови бележки са регистрирани от Ямбол до този момент за участие в надпреварата за 50 000 лв. – голямата награда във втория сезон на Лотарията с касови бележки на НАП. Големият победител ще стане ясен на 10 декември, на живо, в ефира на bTV. Фискалните бонове, записани в играта досега, са на обща стойност 333 млн. лв., а средно от старта на Лотарията един участник регистрира по около 340 касови бележки. Най-активни са участниците от Видин – със средно регистрирани по 418 фискални бона на човек, както и в Ямбол – с по 416 бележки. Ямболлии са регистрирали касови бележки на стойност над 5 милиона лева, като повечето участници са ползвали сайта на играта и по-малко мобилните приложения.


   Лотарията с касови бележки набира популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта – https://www.facebook.com/kasovbon, има близо 5 200 последователи и 4760 харесвания от регистрирани потребители.
Следващата седмична награда ще бъде изтеглена в почивния 24 септември в сутрешния блок на bTV, малко преди 9,00 ч. Късметлията ще получи чисто нов телевизор. Месечният победител с награда от 2000 лв. ще бъде определен на 15 октомври, отново в ефира на bTV.
В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.