Младежкият парламент на Ямбол представи идеи за развитието на града

В сградата на Община Ямбол се проведе среща на Младежки парламент – Ямбол, в която участваха заместник-кметът на града Енчо Керязов и председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков.

На срещата бяха обсъдени идеи за развитието на града, разработени от членовете на Младежкия парламент.

Една от тях беше свързана с необходимостта от сграда за дейността на младите хора, където да обменят идеи, да получават информация за интересни събития и граждански инициативи, място за провеждане на лекции и обучения, събития от образователен характер, социални и граждански ориентирани дейности.

Друга от темите беше създаването на инициативата „Книга за книга“, чиято цел е да мотивира обществото да чете повече и да подсили интереса към книгите.

В обсъжданията бяха включени и други теми и дейности – организиране на турнир по пейнтбол, чиято цел ще е да насочи вниманието на подрастващите към спорта, работата в екип, логическата и стратегическата мисъл, както и адаптивността в непозната и стресова ситуация.

Младите хора обсъждаха идеята за създаване на „Лов на съкровища“ –  състезание-игра, в която отборите трябва да решават различни загадки и да се справят с разнообразни предизвикателства.

Всички инициативи на Младежки парламент – Ямбол бяха одобрени и подкрепени от Община Ямбол.