Районен съд-Ямбол обяви конкурс за системен администратор

Районен съд – Ямбол обявява конкурс за заемане на една свободна щатна бройка  за длъжността “СИСТЕМЕН АДМИНИСТРАТОР“ в администрацията на Районен съд –Ямбол.

Кратко описание на длъжността: подпомага административния ръководител на съда и съдебния администратор за въвеждането и поддържането на информационните и компютърните системи в съда; отговаря за програмното и технологичното осигуряване на компютърната техника; осигурява интегрирането на информационните системи на съда в информационните системи на други ведомства; прави предложения за закупуване на нови и модернизиране на съществуващи програмни продукти, като извършва инсталирането и поддържането им; провежда обучение на съдиите и съдебните служители за работа с програмни продукти; подпомага административния ръководител на съда и съдебния администратор в събирането и обобщаването на статистическата информация; оказва помощ при отстраняване на констатирани грешки при отразяване на съдебната информация в електронното досие, електронните деловодни книги и регистри; материално-отговорно лице за компютърната техника; отговаря за съхраняването и архивирането на натрупаната информация и др.

         Минимален размер на основна заплата и ранг:1853 лв.

Минимални и специфични нормативно определени изисквания:

– по чл. 340а, ал. 1 от Закона за съдебната власт: да са български граждани, граждани на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария; да са навършили пълнолетие; да не са поставени под запрещение; да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер; да не са лишени по съответен ред от правото да заемат определена длъжност; да отговарят на минималните изисквания за степен на завършено образование и ранг, и професионален опит, както и на специфичните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността;

– по отношение на тях да не са налице обстоятелствата по чл. 340а, ал. 2 от Закона за съдебната власт към момента на назначаване;

– да имат завършено висше образование, образователно-квалификационна степен „Бакалавър“;

– минимално изискуем професионален опит – 3 (три) години;

Допълнителни специфични изисквания:

– завършено висше образование, образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ или „Магистър“ по специалности в областта на компютърните системи и информационни технологии;

– познания по мрежови и информационни системи, инсталиране и поддръжка на MS Windows, Windows Server, MS Office; опит в областта на информационните технологии;

– отлични комуникативни умения и способност за работа в екип;

Необходими документи за участие в конкурса:

  1. Заявление за участие в конкурс – по образец;
  2. Декларация от кандидата по чл. 340а, ал.1 ЗСВ– по образец;
  3. Декларация – съгласие за обработка на лични данни – по образец;
  4. Копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен и допълнителна квалификация и правоспособност, които се изискват за длъжността;
  5. Копия от документи, удостоверяващи професионалния опит;
  6. Копия от документи, представени по желание на кандидата за: придобити допълнителни квалификации, за владеене на чужд език, препоръки от предишни работодатели и др.;
  7. Медицинско свидетелство за работа – оригинал;
  8. Пълномощно за подаване на документи (когато не се подават лично от кандидата).

 Копията на посочените документи следва да бъдат заверени от кандидата с „Вярно с оригинала“ и подпис.

 Документи, издадени в чужбина, да се представят с превод на български език, признати в съответствие с българското законодателство.

Самоличността на кандидатите във втори етап на конкурса се удостоверява с документ за самоличност.

Място и срок за подаване на документи: Кандидатите за участие в конкурса подават документи лично или чрез пълномощник в Районен съд – Ямбол,  ул. „Ж.Папазов” 1, стая 104 – служба „Регистратура“, всеки работен ден от 9.00 до 17.00 ч. Документите се подават в срок от 1 месец публикуването в електронния печат.

Начин на провеждане на конкурса: Конкурсът се провежда от Конкурсна комисия назначена  със Заповед на Председателя на ЯРС. Комисията разглежда постъпилите заявления, като преценява дали са представени в срок всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните и специфичните изисквания предвидени в нормативните актове и описани в обявата за заемане на длъжността. До участие в конкурса се допускат единствено кандидатите, които напълно отговарят на посочените в обявата и предвидени в нормативните актове изисквания  за длъжността. За  Решението си Комисията да изготви протокол и списъци на допуснатите и недопуснатите кандидати. В списъка на допуснатите кандидати да се посочи  датата (не може да бъде по-рано от 14 дни от изнасянето на списъка), началният час и мястото на провеждане на конкурса. В списъка на недопуснатите до конкурса кандидати Комисията да посочи основанията за недопускането им. Списъците с допуснатите и недопуснатите кандидати да се поставят на информационните табла на ЯРС на І-ви и ІV-ти етаж в сградата  на Съдебната палата  и да  се публикуват на интернет страница на съда не по-късно от 7 дни след изтичане на срока за подаване на заявленията за участие в конкурса. Недопуснатите кандидати могат да подадат жалба до административния ръководител на съда в седемдневен срок от обявяването на списъците. Административният ръководител на съда се произнася с Решение в тридневен срок. Решението е окончателно. Жалбата не спира конкурсната процедура. Когато няма допуснати кандидати, административният ръководител на съда с писмена заповед прекратява конкурсната процедура. Конкурсът се провежда по обявения начин и когато допуснатият кандидат е само един.    Конкурсът ще се проведе на два етапа: първи етап на конкурса – по документи, втори етап – събеседване с конкурсната комисия.

Оценяване и класиране: При първия етап на конкурса, членовете на Комисия преглежда документите на всички допуснати кандидати и поставя на всеки индивидуална оценка относно професионалната подготовка и другите качества на кандидатите по шестобалната система с точност от 0.25. Крайната оценка от този етап се формира като средноаритметично число от оценките на всеки от членовете на комисията за всеки отделен кандидат.

При втори етап, Комисия провежда събеседване с всеки кандидат, с цел установяване на подготовката на кандидата за длъжността. Кандидатите отговарят на въпроси от областта на инсталиране и поддръжка на MS Windows, Windows Server, MS Office, поддръжка на Web-приложения, работа с база данни, техническа поддръжка на компютърна техника, поддръжка на компютърни мрежи, Правилника за администрацията в съдилищата, мотивацията им за кандидатстване за длъжността, визията им относно изпълнението на длъжността.

Членовете на конкурсната комисия оценяват качествата на кандидатите с оценки по шестобалната система с точност от 0,25. Крайната оценка на кандидатите, участвали във втори етап е средноаритметично  число от оценките на всеки от членовете на комисията за всеки отделен кандидат.  Окончателната оценка на кандидатите се формира като средноаритметично число от оценките на кандидатите от първи и втори етап на конкурса. За успешно издържали конкурса се считат кандидатите участвали и в двата етапа и получили крайна оценка не по-ниска от „Добър 4.00“. Въз основа на проведения конкурс и получената окончателна оценка, комисията класира кандидатите успешно издържали конкурса. При кандидати с еднакви оценки от окончателното класиране, предимство в класирането има кандидатът с по-голям професионален опит на същата или сходна длъжност. Протоколът с крайното класиране да се обяви в 3-дневен срок от приключване на конкурса. Конкурсната комисия да представи протокола и всички документи на класираните кандидати на административния ръководител на Районен съд – Ямбол в 3-дневен срок от приключване на конкурса. Трудово правоотношение възниква с лицето, което е класирано на първо място, с което на осн. чл. 145 от ПАС се сключва споразумение, след като лицето представи декларация за обстоятелствата по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ.

Резултатите за допускане до конкурса, оценка и класиране на кандидатите и друга информация, свързана с конкурса, се съобщават на участниците, чрез обявяването им на информационните табла и интернет страницата на съда.