Прокурорска проверка заради мухлясал кашкавал в училищата

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по журналистически материали, които съдържат информация за получен мухлясал кашкавал в учебни заведения на територията на град Ямбол

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира (на 01.11.2018г.) по журналистически материали, в които се съдържа информация за получен мухлясал кашкавал в учебни заведения, находящи се на територията на гр.Ямбол. Мухлясалият кашкавал е получаван по програма „Училищно мляко“.

Районна прокуратура – Ямбол е разпоредила проверка, която да обхване всички учебни заведения на територията на град Ямбол, участващи в програмата „Училищно мляко“. Проверката трябва да установи спазени ли са изискванията на съответните нормативни актове, касаещи безопасността и годността на хранителните стоки, правилата при производството, преработката и съхранението им. Разпоредената проверка е комплексна и е възложена на ОБДХ – Ямбол, РЗИ – Ямбол, Областна дирекция „Земеделие“ – Ямбол и ОД на МВР – Ямбол.

Проверката трябва да бъде извършена в срок от 30 дни. След приключването й, всички материали по нея трябва да бъдат предоставени на Районна прокуратура – Ямбол, ведно с обобщен доклад, за да послужат за последващи действия от страна на наблюдаващия прокурор.