Приятели с водата

На 21 юни 2021г., на плувния басейн в с. Генерал Инзово, община „Тунджа“,  се проведе открит урок по водна безопасност с ученици от I, II и III клас  на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Роза.

    Инициативата представлява заключителен етап от цялостната реализация на програмата за превенция на водния травматизъм на БЧК „Приятели с водата” през учебната 2020/2021г. с ученици от училището.

    С много ентусиазъм под формата на викторина, децата демонстрираха знания и получиха нови такива, за безопасно поведение във и около водата, начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент.  

     Добриела Праматарова, специалист в Секретариата на Обл.С на БЧК – Ямбол и  Борислав Пехливанов, квалифициран воден спасител, запознаха учениците с ролята и отговорностите на водния спасител, как да го разпознават и  спасителните средства, които ползва при изпълнение на професионалните си задължения.

      В края на урока учениците с помощта на учителите определиха правилата за водна  безопасност, които задължително трябва да спазват, като обещаха да се вслушват в съветите на водните спасители на морските плажове и плувните басейни и всички си пожелаха една незабравима и слънчева лятна ваканция, наситена с много положителни емоции.

     Български Червен кръст – Ямбол изразява искрената си благодарност към

Мария Костадинова, директор на училището в с. Роза и учителите за чудесно свършената работа с учениците и при подготовката за провеждане на открития урок.

    

        

                          ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ