Приключи „Лятно училище” по проект „Заедно можем”

През месеците юли и август 2019 година в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Дражево и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново се проведе „Лятно училище” в рамките на проект „Заедно можем. Осъществяване на ефективен механизъм на образователната интеграция на децата и учениците. Взаимодействие между семейство и училище”, финансиран от ЦОИДУЕМ.

            Заниманията включваха дейности с образователни елементи, комбинирани с интерактивни методи и игри, състезания и други творчески и познавателни дейности. Общо 20 деца на възраст 6 и 7 години, на които им предстои да бъдат ученици през септември тази година, се обучаваха от педагог.

Целта на проекта е децата да се запознаят с учебната среда, да развият и придобият умения и навици за учебен труд, да се провокира тяхната готовност и мотивация за равен старт в училище за постъпването им в 1 клас.

Родителите на бъдещите първокласници се включваха в заниманията на „Лятно училище“, като се работи по мотивирането им за постигане на равен старт на техните деца при постъпване в първи клас и за активното им участие в училищния живот на децата им.

При закриването на „Лятно училище“ децата подготвиха изложби с направеното от тях по време на заниманията. На всички деца-участници бяха връчени грамоти за успешно завършване на лятното училище.