Практически препоръки за пътна безопасност през предстоящите празнични и почивни дни за Коледа и посрещането на Новата 2020 година

В сектор „Пътна полиция” – Сливен е създадена организация за осъществяване на засилен контрол в дните преди, по време и след празниците. Засилено присъствие на екипи на Пътна полиция ще има в дните 20.12.2019г., 23.12.2019г., 27.12.2019г.  и 01.012020г., когато се очаква засилен трафик. Предвидени са екипи на автомагистрала „Тракия”, по главените и второстепенни пътища в областта.  Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. Планирани са специализирани операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност”, операции по метода „Широкообхватен контрол” и засилен контрол за употреба на алкохол в празничната новогодишна нощ-31 декември и 1 януари.  Ще се следи за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи и застраховка Гражданска отговорност.

Ще се извършва контрол по  спазване на ограниченията, въведени от Агенция „Пътна инфраструктура”, за движението на товарни автомобили над 2 тона.