Празник на детето

На 1 юни 2017 г., от 12.00 часа, край плувния басейн в село Генерал Инзово се проведе детски празник по повод Международния ден на детето.

Пространството около басейна се превърна в една щастлива детска планета, изпълнена със смях, веселие и забавление. Детският празник, под надслов „Приятели с водата“, беше организиран от Община „Тунджа”.

Кметът на общината Георги Георгиев откри празника и пожела на малчуганите здраве и щастливо, безгрижно детство.

Гости бяха още заместник-кметът Станчо Ставрев, общински служители и родители.

Празникът беше озвучен с незабравима детска музика и песни. Децата от начално училище „Св. Климент Охридски“, с. Крумово и основните училища „Христо Ботев“, с. Ботево и „Св. Паисий Хилендарски“, с. Роза, се забавляваха искрено със своите учители, възпитатели и родители.

На празника малките таланти можеха да се изявят с песни, танци и любими стихове. В програмата имаше забавни изненади- гатанки и викторини, игри и детска дискотека. За всички деца имаше специален подарък – торта, която да им напомня, че няма нищо по-сладко от детството.

Учениците получиха подаръци – работни тетрадки на тема „Приятели с водата“, предоставени от Общинската организация на българския червен кръст „Тунджа“.

В прекрасния и слънчев юнски ден се получи празник за децата, наситен с много положителни емоции, а за възрастните той беше едно докосване до спомена за безгрижното детство.