Поредна среща между граждани, кмета на Ямбол и неговия екип

Продължават срещите между кмета на община Ямбол Валентин Ревански и граждани от различни квартали и улици на града. След като се запознаха с някои от проблемите в квартал „Диана“, „Златен рог“ и „Възраждане“, кметът и част от неговия екип се срещнаха и с живущите в 34 блок на улица „Георги Сава Раковски“ по тяхна покана.

Сред основните искания на присъстващите на срещата граждани беше основен ремонт на пространството пред блока, както и изграждане на ново улично осветление. Проблем в този участък е и липсата на места за паркиране, част от присъстващите изразиха нежелание районът да бъде включен в „Синя зона“, други обаче настояваха да бъде въведено платеното почасово паркиране, подчертавайки, че това трябва да бъде обсъдено между всички живущи в района. Хората разказаха, че близо 40 години никой не е обръщал внимание на техните искания както по тези, така и по други въпроси.

„Подмяната на осветлението в Ямбол вече започна, има цели квартали, в които то е подменено със светодиодно, с висока енергийна ефективност. Работи се поетапно, дейности ще има и на тази улица, но не може всичко да се случи наведнъж. По отношение на допълнителните паркоместа – има възможност да се направят, но размерът на тротоара трябва да бъде намален по предложение на живущите в блока. Улицата също ще бъде ремонтирана“, изтъкна кметът на Ямбол Валентин Ревански.

По време на ремонтите дейности дърветата няма да бъдат премахвани, но ще се наложи оформяне на короните им.

Съществуващата зелена площ също ще бъде запазена.

В края на срещата кметът на Ямбол благодари на всички присъстващи за отделеното време и споделените от тях проблеми.

„Беше изключително приятно да се запознаем с още наши съграждани. Не сме безгрешни, но се стараем да си свършим работата. Когато проектът е готов, ще Ви го представим“, сподели Валентин Ревански.

На срещата присъстваха и заместник-кметовете на Ямбол Енчо Керязов, Михаил Керемидчиев и Васил Александров, както и Атанас Илчев, председател на група на общинските съветници, общински съветници и представители на общинската администрация.

Срещите с граждани продължават според поредността, в която са заявени.