Пет потушени пожара

През изминалото денонощие дежурните огнеборци са се отзовали на пет сигнала за възникнали пожари. В три от случаите са горели сухи треви, без загуби. 

На 20 август, в 12:35 е получен сигнал за възникнал пожар в местността „Лозята“, в землището село Воден. В пожорогасителните дейности са участвали пет екипа огнеборци от Болярово и Елхово. Огънят е обхванал площ около 980 декара сухи треви и около 18 декара  млади бадемови насаждения. Причините за възникване на пожара и щетите са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

Вчера, в 13:25 ч., в РС ПБЗН-Ямбол е получен сигнал, за това, че в село Маломир,  в двора  на училището горят  сухи  треви и има опасност да се запали сградата, както и за възникнал пожар  в  двора  на  необитаема  къща,   намираща  се  в близост. Пожарогасенето е извършено от два екипа на РСПБЗН – Ямбол. На място са извършени процесуално-следствени действия от дежурна оперативна група. Служители на РУ- Тунджа са задържали и изясняват съпричастността на местен жител към произшествията. Работата продължава.