Официално от ИК: Кметът на Ямбол Георги Славов ще участва в местните избори като независим кандидат

    Кметът на Ямбол Георги Славов ще поиска подкрепата на своите съграждани за четвърти мандат, но вече като независим кандидат. Причина за решението му е фактът, че Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ в последния момент посочи друг кандидат за кмет на Ямбол.

    Георги Славов обяви решението си късно снощи в личния си профил във Фейсбук:

 

Жребият е хвърлен!

Скъпи ямболлии, приятели,

Преди няколко часа на заседание на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ми бе съобщено, че партията ще издигне друга кандидатура за кмет на Ямбол. Не зная какви са мотивите за тази рокада, случваща се в последния момент. По време на срещата ни не бяха представени логични аргументи. Въпреки това уважавам партийното решение. С утрешна дата ще депозирам оставката си като областен координатор на ГЕРБ.
Решението ми в тази ситуация е да се явя като независим кандидат за кмет на Ямбол.
Надявам се с това да бъдат категорично прекратени неизвестността и слуховете около моята кандидатура, които от няколко месеца се насаждат, включително съвсем преднамерено, в публичното пространство.

Благодарен съм на ПП ГЕРБ за дългогодишната подкрепа и сътрудничество. Ямбол се отплати за това с 10 победи за ГЕРБ на всякакви избори – европейски, президентски, парламентарни и местни. Но има неща, които са по-важни от партиите, които са повече от политика. Едно от тях е бъдещето на нашия град.

Не живея с мисълта, че съм незаменим, нито, че на всяка цена трябва да остана във властта. Имам обаче своите аргументи, които ми дават увереност отново да поискам доверието ви. Това, което постигна Ямбол през последните 12 години се случи благодарение на събудената жизненост на града ни, благодарение на усилията на екипа на общината, на всеки служител, на всяко, дори най-малкото, общинско звено. Но то се случи най-вече благодарение на подкрепата на мнозинството от ямболлии. Единственият ми мотив да се кандидатирам като независим участник в изборите, е да продължим да развиваме заедно постигнатото досега. Не съм съгласен тези успехи да станат лесна жертва на реваншистки настроени съмнителни бизнесмени и политици, които протягат ръце към властта.

Ямбол и ямболлии заслужават правото си на свободен и достоен избор, заслужават, определяйки пътя, по който града ни да върви, да имат пред себе си повече възможности, между които да избират. И нека бъде волята им!

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100040778684880

Инициативен комитет в подкрепа на Георги Славов