Незабравим ден за децата на ДГ „Здравец“

      За децата от ДГ“Здравец“ днешния ден ще остане в съзнанието им, ще го съхранят като едно приключение , което ражда мечтата за една професия.
    Демонстративното месечно занятие на пожарникарите от РС ПБЗН в Седмицата на пожарна безопасност беше очаквано събитие в детската градина. Малките предварително научиха какво трябва да се прави в подобни ситуации и когато воят на специализирания автомобил огласи квартала, те вече знаеха много добре какво трябва да направят. Умело насочвани от учители и възпитатели малчуганите напуснаха сградата за възможно най-кратко време и наблюдаваха с огромен интерес „погасяването“ на пожара , изнасянето на две „пострадали“ деца и даването на първа помощ. За пореден път деца и възрастни станаха свидетели на тактико-техническите способности на силите и средствата на РС ПБЗН – Стралджа за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.
    Особено интересно за децата от ДГ“Здравец“, разбира се, беше след това когато всяко дете имаше възможност да пробва каските на пожарникарите, да пуска водата, да задава своите въпроси. Сред зрителите бяха и момчета от отряд „Млад огнеборец“, които насърчаваха своите малки приятели да бъдат смели и общителни. Най-хубавото е , че всичко, което научиха децата със сигурност ще бъде обсъждано в семействата. И може би от днешното събитие ще се роди не една мечта на бъдещ пожарникар.
      С това демонстративно занятие пожарникарите от Стралджа приключиха Седмицата на пожарна безопасност.