Осем положителни проби във футболен клуб

За изминалото денонощие за коронавирусна инфекция на национално ниво са изследвани 5913 проби. От тях 269 са положителни. Това показват данните в Националната информационна система.

Лицата с настоящ адрес в област Ямбол с потвърдена положителна проба за COVID 19 през последното денонощие са 12. Единадесет от пробите са взети в лаборатория „Лина“ и една е изследвана в референтната лаборатория в Стара Загора.

След установените първи два случая на положителни проби на треньор и футболист от младежки футболен отбор в Ямбол, вчера бяха взети и изследвани 16 проби за коронавирус на футболисти. От тях 8 са положителни за инфекцията. Момчетата са карантинирани и са в добро състояние, на домашно лечение. Днес ще бъдат взети проби и на останалите от отбора и изследвани за наличие на инфекцията на COVID 19.

Останалите случай на лица с положителни проби за ковид са: мъж на 45 г. от град Стралджа, контактен на заболяла и установена с положителна проба жена. Той е в добро състояние на домашно лечение. Другата проба е на 16 годишно момче също от Стралджа. Положителната му проба за вируса е установена след изследване направено преди предстоящо пътуване. Два случая има и в Ямбол – на 58 г. мъж, който се е изследвал сам и към момента няма сериозни симптоми и е на домашно лечение. Другият случай е на жена на 57 г., контактна на установения си с ковид съпруг. И тя е на домашно лечение към момента.

Общо към днешния ден установените с положителна проба за COVID 19 от областта са 233 лица.