Общински турнир по футбол за „Купата на петте кмета”

На 19 април 2017 г., от 13.30 ч., на стадиона в село Роза, община „Тунджа” се проведе традиционният общински турнир по футбол за „Купата на петте кмета” за 2017 година.

Турнирът е една от проявите по повод 22 април – Ден на община „Тунджа” и нейната 30 годишнина. Той бе открит от директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” – Димитър Димитров.

Срещите преминаха при голям интерес и с много емоции. Времето и условията за провеждане на турнира бяха много добри.

Участие взеха отборите на община „Тунджа”, община Ямбол и областна администрация – Ямбол. Те бяха разпределени чрез жребии, на принципа всеки срещу всеки. На футболния терен в село Роза последваха изключително емоционални, динамични и оспорвани двубои, с множество обрати,

 В редовното време беше излъчен победител. Това е отборът на община „Тунджа”, който завоюва първото място и преходната „Купа на петте кмета”. Втори се класира отборът на община Ямбол, а трети – отборът на областна администрация Ямбол.

Голмайстор на турнира стана Иван Йорданов от община Ямбол. За най – добър вратар беше избран Иван Петров  от община „Тунджа”.

Призът за най-добър защитник получи Антон Костов от областна администрация, а за най-техничен играч – Ивайло Дуков от община Ямбол.

Наградите за победителите бяха осигурени от община „Тунджа”.

Купата и грамотите връчи Андон Кръстев – секретарят на община „Тунджа”.