Заседание на Управителния съвет на РАО „Тракия“ в община „Тунджа“

На 19 април 2017 година, се проведе разширено заседание на Управителния съвет и работна среща на кметовете от Регионалната асоциация на общините “Тракия”, от 11.00 часа, в залата на община Тунджа.

Мероприятието беше част от празничните прояви, посветени на Деня на община Тунджа – 22 април и честването на 30 години от създаването й.

Поздравления към домакина – кметът на общината Георги Георгиев, по повод празника отправиха областният управител на област Ямбол Георги Чалъков, председателят на Управителния съвет на РАО „Тракия” – кметът на община Първомай Ангел Папазов и изпълнителният директор на асоциацията професор Иван Върляков.

С приветствие за добре дошли към присъстващите се обърна кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, акцентирайки, че тяхното пристъствие е знак на отношение и уважение към нейните жители.

Беше представена кратка визитна картичка под формата на филм за историята и инициативите на четвъртата по територия община в страната – община „Тунджа”. Деловата част на заседанието беше свързана с подготовката на честванията през месец юли на 20-годишнината от основаването на РАО „Тракия”.

Сред дискутираните теми беше реализирането на общински дейности с цел приходи, планиране на съвместни международни инициативи с представители на бизнеса от различни сектори, като беше обсъден и проекта на Програма за провеждане на Общо събрание на асоциацията и годишна конференция, по повод 20 години РАО „Тракия”.

Дискусията продължи с оценка на полезността на междуобщинското сътрудничество и положителните резултати от него, методите за взаимопомощ между тях при разработването на проекти и програми в подкрепа на местното самоуправление, повишаване ефективността и прозрачността на дейността на общините, при осъществяване на техните отговорности и разширяване участието на гражданите в местното самоуправление.