Общински съвет „Тунджа“ прие наградите по повод 22 април – Деня на Община „Тунджа“

Янка Лилова ще бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Община „Тунджа“ за съществен принос в издигане духовното развитие на общината. Предложението на кмета на Община „Тунджа“ беше одобрено от общинските съветници при гласуване на наградите по повод 22 април – Деня на Община „Тунджа“.

Колективната награда за стопанска инициатива се присъжда на „Силивряк 10“ ЕООД с управител Десислава Петрова, а индивидуалните награди за стопанска инициатива – на Здравко Аврамов, производител на мед от с. Робово и Янко Янков – управител на „Младост 2 – Янко Янев“ ЕТ с. Голям манастир.

Награда „За граждански принос“ ще получат Елена и Димитър Димитрови от с. Завой, помогнали с различни инициативи за откриването на храм „Покров на Пресвета Богородица“ с. Завой; Веселин Иванов – управител на ЕТ „Веско – Веселин Иванов“ с. Дражево, дарител, подкрепящ различни благотворителни инициативи на Община „Тунджа“, Стоян Александров – председател на Съюза на зърнопроизводителите, общественик и дарител от с. Болярско, Елена Стамова и Иван Стамов, общественици от с. Победа, основатели на туристическо дружество и дългогодишни учители.

Със златен герб на Община „Тунджа“ ще бъдат удостоени Димитър Гочев кмет на с. Крумово, Димка Панева – кмет на с. Победа, Мария Димитрова, кметски наместник на с. Меден кладенец, Диньо Жеков – общественик и бивш кмет на с. Ханово, Таня Бончева общественик и организатор на родовата среща в с. Драма, Иван Илчев – служител в Община „Тунджа“, Василка Вандева – медицински фелдшер от с. Маломир, Емил Михайлов – стоматолог в с. Бояджик и д-р Янко Енев – лекар в селата Маломир, Драма, Дряново и Коневец. Със сребърен герб ще бъдат наградени Симона Енева – стоматолог в с. Маломир, д-р Петър Петров – лекар в с. Кукорево и Пенчо Илиев – общественик и дарител от с. Кабиле.

Наградите ще бъдат връчени на тържествената сесия на Общински съвет „Тунджа“ на 21 април.

На днешното заседание общинските съветници приеха и промени в разчета на капиталовите разходи за 2023 г., дадоха име на улица в с . Видинци – „Джон Попов“, одобриха годишния доклад за наблюдение изпълнението на Плана за интегрирано развитие на Община „Тунджа“ за 2022 г., одобриха предложение за планиране на социалните услуги на общинско и областно ниво и др.

Отпуснати бяха и 2730 лв. на 24 жители на общината, кандидатствали за еднократна финансова помощ.