Общински детски празник „Коледни звезди над Тунджа”

Коледа е светлина и вълшебство!

Големи и малки разказват приказни истории за Коледа, за да я има вярата и надеждата за добро и доброта между хората.

Началото на Приказката за Коледа 2023 за децата на Тунджа започва на 11 декември 2023 г. от 9.30 часа в залата на Народно читалище „Просвета-1910“, с. Тенево, община „Тунджа“ с постановката „Стихотворението“ на Куклен театър „Георги Митев-Жоро” – гр. Ямбол. Режисьор е Ангел Попов (бате Ангел), музикално оформление – Димитър Станков, а „майстор на куклите“ е Недко Данев.

Представлението се организира по график в рамките на Общинския празник „Коледни звезди над Тунджа“ и ще зарадва всички деца от общинските детски градини и от подготвителните групи към Начално училище „Васил Левски“, с. Завой и Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново.

Отново днес, 11 декември от 10.45 ч. в Народно читалище „Светлина-1929“, с. Роза, община „Тунджа“, актьорите ще гостуват на децата от Детска градина „Звездица“, с. Скалица и от целодневните детски групи към нея в селата Роза, Ботево и Бояджик.

Общинският детски празник „Коледни звезди над Тунджа“ продължава по населени места.

На 13 декември 2023 година:

– от 9.30 часа в залата до Кметство с. Кабиле за децата от Детска градина „Изворче“, с. Кабиле, община „Тунджа“ и целодневните групи към нея в селата Безмер, Дражево и Хаджидимитрово.

– от 10.45 часа в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Веселиново, община „Тунджа“ за децата от подготвителната група към общинското училище и от подготвителната група към НУ „Васил Левски“, с. Завой, както и за малчуганите от Детска градина „Дечка Сюлемезова“, с. Веселиново и целодневна детска група „Иглика“, с. Чарган.

На 19 декември 2023 г., от 11.00 часа в Общинския център за иновации и детско развитие „Тунджа“, с. Козарево, община „Тунджа“ в магията на детския театър и в чудото на Коледа заедно ще бъдат децата от Детска градина „Щурче“, с. Кукорево и от целодневните групи в селата Окоп и Победа.

Добрият Дядо Коледа ще раздаде на малките тунджанци подаръци, осигурени от Община „Тунджа“.