„Кафе с автограф“ срещна тунджански творци с теневци

На 12 април 2023 г. в Народно читалище „Просвета-1910“, с. Тенево, се проведе среща с тунджански творци „Кафе с автограф“. 

Секретарят на читалището Нели Ройдева подчерта необходимостта да бъдем заобиколени от хора, които използват силата на своето вътрешно АЗ и ни дават сили да бъдем велики в трудното, както и да гледаме с позитивизъм към бъдещето.

Форматът на срещата бе приятна изненада за гостите – Тенко Тенев, Генка Богданова, Денка Илиева, Стефка Керемидчиева – почетен гражданин на Община „Тунджа“. Те имаха възможност непринудено и на чаша кафе да споделят сладко-горчивия вкус на времето, в което живеем, и да отговорят на различни въпроси, които провокираха и интересни отговори. Според Стефка Керемидчиева, която скромно определя себе си като „аматьор писател“, истинският писател има отговорна задача да отразява живота и да е здраво свързан с народа. Със сантимент към село Тенево Тенко Тенев говори за детството си и важната роля на родовата памет. Генка Богданова сподели, че подготвя втора книга, посветена на правнука й – нейното вдъхновение. Тя представи и няколко свои произведения и припомни празниците, организирани от теневци. Спомени за реката, нивата, върбите, звездите – присъстващи в нейните книги, разказа и Денка Илиева, а за литературата днес тя сподели, че всяко време ражда своите гении.

В края на срещата поздрав отправи и Димитър Комитов – кмет на с. Тенево, след което присъстващите получиха книга с автограф от творците.

„Кафе с автограф“ ще се запомни, не само защото е важна част от Тунджанските литературни дни, но и защото се усети като среща с приятели и земляци.