Община Ямбол стартира традиционния конкурс за детска рисунка „Коледа”

Деца и ученици от Ямбол могат да се включат със свои рисунки на тема „Коледа“ в рамките на традиционния конкурс, организиран от община Ямбол. Вече за десета поредна година детските произведения се селектират за изработване на благотворителни картички, които се разпространяват в рамките на кампанията „Подай ръка – спаси живот“. Събраните от инициативата средства се разпределят в помощ на тежкоболни деца и младежи от Ямбол.

В конкурса за рисунка могат да участват деца от ямболските детски и учебни заведения на възраст от пет години до 8-ми клас. Авторите задължително посочват трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат, телефон за контакт. Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата, като до оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички. Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи:

Първа група – деца от подготвителни групи – 5 – 6 годишни;

Втора група – от І клас до ІV клас;

Трета група – от V клас до VІІІ клас.

Първата награда в трите възрастови групи е по 50 лева. В допълнение, класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол.

Като коледни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел, ще бъдат отпечатани десет номинирани рисунки. Ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Коледарски празник – Ямбол 2017 г.

Крайният срок за представяне на рисунките е 10 ноември 2017 година, включително, на адрес: 8600 Ямбол, ул. „Георги Раковски” 7, Общинска администрация Ямбол, стая 221 – за конкурса „Коледа”.

Всяка година стотици ямболски деца се включват със свои творби в конкурса. В кампанията през 2016 г. постъпиха повече от 700 рисунки. И този път най-добрите произведения ще бъдат включени в специална изложба, подредена в Художествена галерия „Жорж Папазов“.