Община Ямбол подпомага лечението на още две деца чрез кампанията „Подай ръка-спаси живот“

Две деца с тежки заболявания ще бъдат подпомогнати финансово от благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”. Това реши на заседание общественият съвет за разпределение на набраните средства от кампанията. Съветът потвърди предложението на лекарската комисия да се отпуснат общо 10 хиляди лева на техните семейства.

Кампанията „Подай ръка – спаси живот” вече 16 години осигурява финансова помощ на деца от Ямбол до 18 години за спешно медикаментозно или оперативно лечение, незаплатено от Националната здравноосигурителна каса  или други доброволни осигурителни фондове. Средствата се набират чрез дарения и благотворителни инициативи.

И тази година в навечерието на коледните празници Община Ямбол организира такава инициатива с цел попълването на фонда. В момента се провежда конкурсът за рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини, с които ще бъдат отпечатани коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол. Те ще се разпространяват с благотворителна цел и ще струват 2 лева, за да бъдат събрани повече средства за лечението на нуждаещите се.

Крайният срок за представяне на рисунките е 13 ноември 2023 година, понеделник /включително/, на адрес: 8600 Ямбол, пл. „Освобождение“ №1 – КИЦ „Безистен” , за конкурса за детска рисунка „Коледа“.

Община Ямбол призовава хората, които имат желание и възможност, да подпомагат лечението на болни деца и младежи целогодишно, дарявайки пари в банковата сметка на общината:

IBAN: BG13SOMB91308424420344

BIC: SOMBBGSF

Код за дарения: 445 100, с пояснение: За благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“.

  

Продължава приемът на документи за подпомагане и на други деца. Документите се приемат в деловодството на община Ямбол. Заявление и декларация по образец се попълват при приема. Необходими са още експертно решение на ТЕЛК, епикриза от специализирано лечебно заведение, етапна епикриза  издадена от семейния лекар за моментно  състояние на детето, копие на Рецептурна книжка (при необходимост) и евентуално други документи, даващи повече информация за конкретния случай. Подробна информация кандидатстващите могат да получат и на тел. 046/681405.