Община Ямбол обявява регионален конкурс за рисунка за деца и юноши от областите Ямбол и Сливен

Община Ямбол стартира нов конкурс за детска рисунка под надслов „Обичам моя роден град“. Конкурсът е регионален и в него могат да се включат деца и юноши от област Ямбол и област Сливен от първи до дванадесети клас от общообразователни и профилирани училища или школи по изобразително изкуство на територията на двете области.

​Идеята и целите на Регионален конкурс за детска рисунка „Обичам моя роден град“ е той да насърчава децата да открият своя талант и да развиват своето творческо въображение, да насърчава развитието на вече открити таланти и да подпомага тяхното усъвършенстване, да подпомага цялостното развитие на деца и юноши в областта на изобразителното изкуство, като им предоставя форум за изява.

 Задължително условие за участие в конкурса е творбите да представят любимото място в родния град на автора.

​Конкурсът ще се проведе в четири възрастови категории:

▪   I   група – деца от 1, 2, 3 клас

▪   II   група – деца от 4, 5, 6 клас

▪   III   група – деца и юноши от 7, 8, 9 клас

▪   IV   група – юноши от 10, 11, 12 клас

Инициативата е с конкурсен характер. Всички участници могат да участват с едно произведение на картон с размер 35/50 см в предпочитан от тях вид и жанр с всички видове живописни, графични и приложни техники. Общият награден фонд на конкурса е 4800 лв. Жури в състав представител на Дирекция „Култура, спорт, младежки дейности и връзки с обществеността“ при Община Ямбол, представител на Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол, представител на Отдел „Култура“ при Община Сливен, представител на Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен и преподавател/и по изобразително изкуство в среден и горен курс ще оценява творбите. Авторите на произведенията, отличени от компетентното жури ще получат парична премия поотделно за област Ямбол и за област Сливен, както следва:

–   Първо място – 300 лв.

–   Второ място – 200 лв.

–   Трето място – 100 лв.

Крайният срок за изпращане на творбите за участие в първото издание на конкурса е 20 юли 2020 година на следния адрес :

Културно-информационен център „Безистен“

За Регионален конкурс за рисунка „Обичам родния си град“

пл. „Освобождение“ №1

8600 Ямбол

 

Избрани от журито творби ще бъдат изложени в Културно-информационен център „Безистен“ и в пространството около него.

Статутът на Регионален конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“, както и приложенията за кандидатстване, може да откриете www.yambol.bg.

​Организатор на конкурса е Община Ямбол.