Община Ямбол е създала необходимата организация за изборите

На 28 октомври по график ще започне приемането и превозването на изборните книжа и материали от сградата на общинска администрация до адресите на СИК и ПСИК на територията на Община Ямбол. Графиците са публикувани на сайта на община Ямбол в секция „Избори“, уведомени са и членовете на секционните избирателни комисии.

105 са образуваните избирателни секции в община Ямбол за изборите за кмет и за общински съветници на 29 октомври. Две от тях са в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и МБАЛ „Св. Йоан Рилски“. Предприети са и необходимите мерки, позволяващи на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването да гласуват в изборния ден. Със заповед на и.д.кмет на община Ямбол са образувани две избирателни секции за гласуване с подвижна урна. В тях имат право да гласуват само избирателите с трайни увреждания, които са подали заявления за включването им в избирателния списък на тази секция до 23 октомври.

Гражданите, с увредено зрение или със затруднения в придвижването, които са пропуснали срока да подадат заявление за вписването им в избирателния списък на секция с подвижна урна, могат да гласуват в избирателна секция № 13 в сградата на ДКЦ-1 /бивша поликлиника/ на ул. „Христо Смирненски“ 2 или в секция № 16 в сградата на ОП „Платени зони за паркиране и общински пазари“ /бивш Клуб за хора с увреждания/ на ул. „Ал. Стамболийски“ 29. В случая представят и декларация по образец – Приложение № 80-МИ, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

За гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването, съгласно изискванията на чл.10 на Изборния кодекс, са подходящи също избирателна секция № 54 в сградата на Основно училище „Йордан Йовков“ на ул. „Тимок“3, избирателна секция № 62 в сградата на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии на ул. „Милин камък“2, избирателна секция № 69 в сградата на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ на ул. „Търговска“ 85 и избирателна секция № 96 в сградата на НЧ „Пробуда-1909“ на пл. „Страшимир Кринчев“ /бивш кафе-аператив/.  

Гражданите с увредено зрение или със затруднения в придвижването, желаещи да гласуват в изборния ден, могат да заявят транспорт на дежурните телефони на община Ямбол в изборния ден – 29.10.2023 г. от 08,00ч. до 17,00 ч., на телефони: 046/681116 и 046/681117 и 0893373575. На разположение ще бъдат осигурени дежурни автомобили.