Община „Тунджа“ е домакин на фотоизложбата „Артилерио, чест ти се пада”

Община „Тунджа“ е домакин на фотоизложбата „Артилерио, чест ти се пада” като съвместна инициатива с 20-ти самоходен артилерийски дивизион.

Фотоизложбата беше открита официално на 17 юли и може да бъде видяна във фоайето на първия и на втория етаж в сградата на общината.

На откриването присъстваха кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, командирът на 20-ти самоходен артилерийски дивизион подполк. Георги Георгиев, зам.- кметове, секретарят на общината, служители на общинска администрация и военослужещи.

Кметът Георги Георгиев изрази гордостта на цялата тунджанска общност от славната история на 20-ти самоходен артилерийски дивизион и задоволството от доброто взаимодействие с община „Тунджа“.

Бригаден генерал Станимир Христов, командир на Втора механизирана бригада благодари за гостоприемството на общината и изтъкна, че изложбата отразява последните години от ежедневието на 20-ти самоходен артилерийски дивизион.

Подполк. Георги Георгиев, командир на 20-ти самоходен артилерийски дивизион изрази благодарност за възможността чрез изложбата да  популяризират тяхната дейност. Той сподели, че има снимки, които не само  показват, но и докосват и карат сърцата им да прескочат няколко такта. „Всяка снимка разказва история, изпълнена с емоции. Ще видите успехите и доброто настроение, пълната мотивация и концентрация в изпълнението на задачите. Чувството на гордост от постигнатите резултати. Възхищението от демонстрацията на сила, мощ и точност в нашата артилерия“, допълни той. На изложбата присъстваха и част от военнослужещите, които са на снимките.

В знак на благодарност и признателност подполк. Георгиев връчи благотворителен адрес на кмета на община „Тунджа“.