Общината изрази недоволство от превозвача „Юнион Ивкони“

Заместник-кметът на община Ямбол Михаил Керемидчиев, председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков и общинският съветник Александър Стойков осъществиха среща с представители на фирма „Юнион Ивкони“, осъществяваща превозите по градските линии в Ямбол. Повод за срещата беше кризата, предизвикана от липсата на шофьори и последвалото недоволство на гражданите.

Захари Корназов, управител за Ямбол на фирма „Юнион Ивкони“,  каза, че има много шофьори в болнични, както и водачи с последствия от КОВИД. „В неделя ще дойдат шофьори от клона ни в Пазарджик. След срещата ще направим резервация в хотел за тях. Те не познават града – първо ще пътуват, след това ще шофират. Подбрали сме такива линии, които не се дублират,“ сподели той.

Христо Димитров, ръководител направление – клон Ямбол, изтъкна, че „Юнион Ивкони“ разполага в момента само с шестнадесет шофьори. Дори и след пристигането на четиримата водачи от Пазарджик ще бъдат необходими поне още четирима шофьори, за да бъдат изпълнени всички курсове на автобусните линии.

Михаил Керемидчиев настоя разписанието да се спазва: „Какво да отговорим на хората, които недоволстват? Транспортът е социална дейност – един човек не може да чака два часа автобус. Няма значение и колко души возите на курс. Винаги сме влизали в положение, но това е прекалено. Разбирам проблемите ви, но искам разписанието да се спазва. Потърсете още шофьори. Помислете и за изявление пред медиите, за да се извините на гражданите.“

Представителите на фирма „Юнион Ивкони“ обещаха, че от понеделник, 19 юли, курсовете на автобусните линии в Ямбол ще бъдат възстановени с нормален график.