Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов: Eвропейската солидарност е в ремонтираните читалища, в обновените училища, в новото улично осветление, в инфраструктурата на областта

????????????????????????????????????

Поредната информационна среща в област Ямбол по повод предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, организирана от областен управител, по Комуникационната стратегия на Българското правителство се проведе в най-голямото село на територията на област Ямбол – село Зимница, община Стралджа. Целта на срещите е популяризиране на 10-годишното ни членство в ЕС и предстоящото Председателство на Съвета на ЕС да достигне и до малките населени места.

С изложба зимничанска шевица и кулинарна „Вкусът на Зимница“ започна събитието по Комуникационната стратегия за предстоящото Българско председателство. В присъствието на областния управител Димитър Иванов, заместник-кмета на община Стралджа Гроздан Иванов, кмета на село Зимница Милен Стамов, много зимничани бе представено 10 годишното членство на България в ЕС, постигнатото на регионално ниво с европейски средства и очакванията за европейското ни бъдеще. „За България предстоят от януари 2018г. 6 много важни месеца. Ще може да се докажем като лидер сред европейските държави, ще можем да представим страната си и всичко онова, с което се гордеем – културно и историческо наследство, туризъм и най-вече хората, това което сме ние. Имаме обаче до тогава време да видим какво направихме и какво получихме от Европа за 10 години, в които сме членове на Европейския съюз. Това е времето, в което формулираме нашите приоритети и нашите виждания за Европа, какво ние желаем да ни се случи като членове на съюза и какво ние можем да дадем на нашето европейско семейство.“, това каза Димитър Иванов пред жители и гости на село Зимница. Областният управител посочи конкретни примери от община Стралджа на проекти реализирани именно с европейски средства. „Eвропейската солидарност е в ремонтираните читалища, в обновените училища, в новото улично осветление, в инфраструктурата“, подчерта областният управител и изрази увереността си, че ръководството на община Стралджа работи усилено именно в посока привличане на повече европейско финансиране за обновяване на населените места и подобряване живота на хората.

С вдъхновяващ концерт на самодейни състави при народно читалище „Възраждане“ с. Зимница завърши информационната среща. „Онова, което ни отличава и прави уникални в Европа е нашата духовна и материална култура. Тя е в носиите, тя е в шевицата, тя е в кулинарните произведения, тя е в танца и народната песен. Тя е и тук в Зимница“, това каза областният управител в края на концерта в Зимница.

 

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????