Две ямболски номинации се борят за отличие в конкурса за годишните награди в туризма

Виртуално пътешествие през тунела на времето с Интерактивен музей „Безистен“ и Международен маскараден фестивал „Кукерландия“ са двете ямболски предложения, включени в номинациите на Министерство на туризма във второто издание на Годишни награди в туризма. От вчера стартира он-лайн гласуването в общо 16 категории.

Интерактивният музей „Безистен“ към момента е водач в категорията „Иновация“. Кандидатурата на петвековната сграда, предлагаща виртуални турове през различни епохи и събития може да бъде подкрепена на: http://tourismawards.bg/cat/inovacii/ .

Най-зрелищния и мащабен ямболски фестивал – „Кукерландия“ е номиниран в категорията „Туристическо събитие“, където конкуренцията е най-голяма. Тук за приза се състезават общо 30 атрактивни прояви от различни точки на България. За емблематичния ямболски маскараден фестивал може да се гласува на: http://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/ .

Всеки желаещ  може да даде гласа си за своите фаворити на сайта www.tourismawards.bg до 10 декември. За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство.

Стартът на кампанията за вторите Годишни награди в туризма бе даден от министър Николина Ангелкова на 23 август 2017 г. в Тракийския и античен град „Кабиле“ край Ямбол. Миналата година Археологическият резерват стана носител на най-високото отличие – „Изборът на българите“ за 2016 г. в първото издание на конкурса.

Инициативата на министерството има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Целта на конкурса е да бъдат представени и поощрени всички, които полагат усилия  за устойчивото развитие на туризма в България, както и да се стимулира  конкурентна среда в бранша.

Наградите на тазгодишните победители ще бъдат връчени на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София.