Областният управител върна за повторно обсъждане решение на ОбС Ямбол

Областният управител на област Ямбол в изпълнение на правомощията си по Закона за администрацията и след извършен контрол по законосъобразност на решенията, приети на последното заседание на Общински съвет Ямбол, върна за повторно обсъждане решението, с което се приема Наредба за опазване на обществения ред и поддържане на приветлив вид на Община Ямбол.

„Въз основа на установеното от фактическа страна, считам че чл. 13, ал. 1, т. 9 и т. 24, чл. 32, чл. 51, ал. 2, т. 17, в частта относно чл. 37 от Наредбата, чл. 51, ал. 2, т. 19 и чл. 54 от Наредба за опазване на обществения ред и поддържане на приветлив вид на Община Ямбол са незаконосъобразни, поради приети в противоречие с материалния закон“, се казва в публикуваното решение.

В мотивите за връщане за преразглеждане на Наредбата се казва: „Предвид това, че в обхвата на Наредбата попада широк кръг обществени отношения, регламентирани в различни нормативни актове от по – висока степен, следва да се спазват установените в съответния закон норми и разпореждания“.

 

Подробно мотивите и аргументите за връщане на Наредбата за ново разглеждане са качени на страницата на Областна администрация Ямбол.