Ново оборудване за пенсионерските клубове по селата

Стартира доставката на оборудване за клубовете на пенсионера по проект „Социална платформа „Тунджа“– възможности за активно включване в малките населени места от селски тип“, по процедура на МИГ Тунджа „Активно приобщаване с оглед насърчаване на равните възможности, подобряване достъпа до социални и здравни услуги и по-добра пригодност за заетост“, който се изпълнява сфинансовата подкрепа на ОП РЧР2014-2020.

Първите доставки включват кафе машини и готварски печки. След приключване на обществените поръчки,предстои доставка и монтаж на климатици и хладилници,. Така ще бъдат изградени кътове за трудотерапия, което ще допринесе за подобряване на социализиращата среда в клубовете на пенсионера, разкрити на територията на община „Тунджа“.

             По проекта са наети 40 местни лица,които с подкрепата на експерт по социализиращи дейности активно участват в организиране на ежедневието и провеждането наразлични инициативи склубните членове, възрастни лица и хора с увреждания, отговарящи на техните интереси.

             Според потребностите на целевите групи се приемат и обработват заявки, постъпили от възрастни лица с увреждания, за консултиране и необходимост от специализирана доставка на услуги от психолог, рехабилитатор, социален работник, които формират мобилен екип за доставка на интегрирана подкрепа в общността.

             С изпълнението на дейностите по проекта ще бъде формулирана и приложена иновативна интегрирана интервенция на основата на съществуващите клубовете до превръщането им в социализираща платформа за доставка на интегрирани услуги за подкрепа в общността.

             Общата финансова подкрепа по проекта е в размер на 360 227.81 лева.