Церемония „Първа копка“ по реновирането на Средно училище „Св. Климент Охридски“ в Ямбол

На 19 януари 2018 г. (петък) ще се състои церемония „първа копка“ по обновяване сградата на Средно училище „Св. Климент Охридски“ в гр. Ямбол. Събитието е с начален час 13.45 пред централния вход на учебното заведение.

Реновирането на най-голямото училище в града се реализира по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Дейностите включват цялостен ремонт на училищната сграда, в т.ч. въвеждане на енергоефективни мерки. Ремонтните работи са планирани за срок от 200 дни и следва да приключат към края на месец юни т.г.

Модернизирането базата на СУ „Св. Климент Охридски“ е само един от обектите по защитения от община Ямбол проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“. В напреднала фаза са ремонтите на Детска ясла „Мечо Пух“, Детска градина „Свобода“ и на сградата, ползвана от яслените групи на Детска градина „Пламъче“. Общата стойност на проекта е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.

Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“, ДБФП: BG16RFOP001-1.017-0002-C01, се изпълнява от Община Ямбол и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие.