Новоназначени военнослужещи ще положат военна клетва пред Община Ямбол на 16 юни

Тържествен ритуал по полагане на военна клетва ще се състои в 10:30 часа на 16 юни, петък, пред Община Ямбол. След повече от 20 години гражданите на областния град ще имат възможността да споделят радостта и вълнението на новоназначените военнослужещи във формированията от състава на 2 Тунджанска механизирана бригада в гарнизоните Ямбол, Стара Загора, Хасково и Плевен.

Двадесет и осем девойки и младежи, ще дадат обещания за вярност към народа и Родината в тържествена обстановка, пред своите командири и пред бойното знаме. Строят, командван от майор Златко Белев, временно изпълняващ длъжността командир на 42 механизиран батальон, ще бъде приет от полковник Емил Симеонов – заместник – командир на 2 механизирана бригада. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, архиерейски наместник на Ямболска духовна околия.

На ритуала по полагане на военна клетва са поканени както официални гости, семействата и близките на новопостъпилите военнослужещи, така и всички граждани на област Ямбол.