„Не е вярно, но аз вярвам” на софийска сцена

На 29-ти октомври в Сатиричен театър „Алеко Константинов”  ще се състои софийската премиера  на спектакъла „Не е вярно, но аз вярвам” от Пепино де Филипо постановка на ДТ „Невена Коканова” Ямбол.  На нея специален гост ще бъде  г-жа Лаура Тибалди де Филипо,  ексклузивен представител на творчеството на Пепино де Филипо. За първи път в България се поставя негова пиеса и въпреки че е написал повече от  четирдесет  комедии, той все още е познат у нас само като прекрасен актьор от италианското кино и театър. Талантливата фамилия де Филипо е продължена  и от неговия син – актьорът Луиджи де Филипо, основател на  театър Parioli, чийто директор е съпругата му Лаура Тибалди де Филипо.

Преводът  на „Не е вярно, но аз вярвам”  е на Румяна Сарайдарова. Постановката е  на Владлен Александров, сценограф е младата  Ванина Цандева, а в спектакъла участват Димитър Димитров, Даниела Райчевска, Вълчо Янев, Мария Панайотова, Капка Валентинова, Михаил Лазаров, Атанас Жеков, Радослав Владимиров и Галина Иванова.

Спектакълът на ямболския  театър  „Не е вярно, но аз вярвам” ще бъде уважен и от представители на Посолството на Италия и от Директора  на Италианския културен институт.

Госпожа Лаура Тибалди де Филипо идва в България за първи път, ще остане в София няколко дни и в програмата й се предвиждат срещи  с представители на Министерство на културата, посещения  на различни театри, както и на редица  културни забележителности на София.