На 15 септември в община Тунджа

На 15 септември 2017 година в община „Тунджа” тържествено ще бъде открита новата учебна година в едното средното, седемте основни и две начални училища.

По традиция всички учебни заведения ще бъдат посетени от представители на ръководството и администрацията на общината.

Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев ще бъде гост на ученици, учители и родители в средно училище „Св. Паисий Хилендарски”, с. Скалица от 09.00 часа, в същия час Георги Петров Георгиев – председател на общински съвет „Тунджа”  ще бъде в НУ „Васил Левски”, с. Завой.

Заместник-кметовете Станчо Ставрев и Ели Василева ще открият учебната година в селата Бояджик, от 10.00 часа, и Роза, от 09.30 часа, а приветствие в първия учебен ден към учениците от с. Дражево ще поднесе секретарят на общината Андон Кръстев, от 09.00 часа.

В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Веселиново, от 10.00 часа, а в ОУ „Васил Левски“, с. Тенево и ОУ „Христо Ботев”, с. Кукорево, от 09.00 часа, ще бъдат директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ Димитър Димитров, директор на дирекция „Икономически и стопански дейности“ Татяна Стоева и директор на дирекция „Бюджет и счетоводство“ Светла Стоянова, а училищата в селата Ботево и Крумово – началник отдел „Образование и предучилищна подготовка“ Добринка Ангелова и старши експерт в отдела Веселина Йовчева.

Всички първокласници ще получат книгата на Валери Петров „Меко казано”. Традиционният бележник на учителя ще бъде подарен и на всеки преподавател от десетте учебни заведения на общината.

Със своето присъствие и поздравления по повод откриването на новата учебна година, община „Тунджа” за пореден път доказва, че образованието е сред най-важните приоритети в нейната политика, а признанието и почитта към учителите са знак за вярата, че децата на община „Тунджа” ще получат най-добрите знания за своето успешно реализиране в живота.