Национален турнир „Млад спасител“ – 2018

В Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ се проведе седмия Национален турнир „Млад спасител“ – 2018. Състезанието е в рамките на честването на 90-годишнината на Водноспасителна служба във Варна и се осъществява с подкрепата на НС на БЧК – София и Община Варна. Участниците бяха приветствани от г-н Илко Раев – Председател на Областния съвет на БЧК – Варна, който пожела успех на всички състезатели.


ОС на БЧК – Ямбол участва в турнира с отбор от четирима души в състав – Ива-Никол Дойчева, Мария Вълкова, Ивайло Николов и Кристиян Куманов. Младите спасители се състезаваха в дисциплини на море и на басейн, както следав: 200 м. плуване в открити води; плажни флагове; щафета 4 х 90м. плажен спринт; 50м. извличане на манекен; щафета 4 х 25м. извличане на манекен; 200м. свободен стил с препятствия и щафета 4 х 50м. плуване с препятствия. Отборът от гр. Ямбол се представи добре в отборните класирания, участниците получиха грамоти за участието си.
В турнира участваха 173 състезатели – от Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Русе, Сандански, Смолян, София и Ямбол.
Г-н Стойчо Стойчев, Зам. председател на НС на БЧК и г-н Антон Налбантов – Директор на Водноспасителна служба в НС на БЧК, наградиха победителите в Националния турнир „Млад спасител“ – 2018 и им връчиха медали.

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол