Национален поход за семейството в Ямбол

Традиционният, четвърти по ред, поход за семейството тази година събра около стотина ямболци пред сградата на общината. И този път заявената от организаторите основна цел си остана искането държавата да декларира ясно и категорично конкретна политика за преустановяване на демографския срив и в подкрепа на конституционните гаранции за запазване на семейството в неговия традиционен за България вариант. Участниците в марша отново препотвърдиха подкрепата си на гражданския съюз между нееднородни по полов признак лица и  се включиха в подписката, инициирана от  БСП за провеждане на Референдум против въвеждането на джендър идеологията в българските училища.

Участващите изказаха  съжалението си, че в последните години рязко девалвира ценността на българското семейство, което се разпада неконтролируемо и все повече деца са отглеждани от един самотен родител.

Според данни на НСИ за 2022 г. Отново се отчита намаляване на броя и застаряване на населението, спад в броя на живородените деца, повишена смъртност и рязко намаляване на сключените граждански бракове. Все повече българи живеят самостоятелно в домакинства от едно лице.

В Похода за семейството основната група от присъстващи бяха членове от Общинската организация на БСП в Ямбол, представители на местната структура на КТ Подкрепа и миряни от енорията на БПЦ в нашия град. Всички те ясно изразиха своята подкрепа за становището на Светия Синод, в което се казва:

Водени от загриженост за човека,който е създаден по Божий образ и подобие,с бащинска загриженост подчертаваме исконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме,че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност.

Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо установена даденост.

Следващият поход за семейството  ще се проведе на 9 юли. И отново сборното място за него ще бъде пред сградата на Община Ямбол.

Мария КАЧУЛЕВА

Снимките от събитието са предоставени от Лариса Иванова