Над 7500 ученици влязоха в класните стаи в Ямбол

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански, неговите заместници Михаил Керемидчиев, Енчо Керязов и Васил Александров, председателят на Общински съвет-Ямбол Антон Шиков и секретарят на община Ямбол Камелия Любенова присъстваха на откриването на учебната година в различни ямболски училища.

Валентин Ревански беше гост в Основно училище „Николай Петрини“.

„Виждам колко развълнувани  са първокласниците! Мили деца, предстои ви да научите много нови и интересни неща от вашите преподаватели! Отнасяйте се към тях с уважение, защото именно те ще ви помогнат да сбъдвате вашите мечти!

На всички ученици от сърце желая да бъдат на първо място здрави, смели и отговорни! Не се отказвайте от мечтите си, преследвайте ги и винаги помнете, че образованието отваря врати. Ямбол винаги ще се гордее със своите талантливи деца! Вие сте нашето най-голямо богатство и бъдещето на нашия град“, с това пожелание кметът  откри новата учебна година.  Валентин Ревански подчерта и своята признателност към учителите и към родителите.

Михаил Керемидчиев поздрави учениците по повод първия учебен ден в Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“.

Енчо Керязов приветства децата в Средно училище „Св. Климент Охридски“, а след това и в Профилирана гимназия „Васил Левски“.

Васил Александров беше гост на тържественото откриване на новата учебна година в Основно училище „П. Р. Славейков“ и в Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“.

Председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков присъства на празника в Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“.

Секретарят на община Ямбол Камелия Любенова приветства учениците в Основно училище „Христо Смирненски“.

По традиция всички първокласници получиха подаръци от Община Ямбол.

През учебната 2021/2022 година на територията на община Ямбол ще функционират две начални училища, пет основни училища, едно обединено училище, едно средно училище, едно спортно училище, три профилирани гимназии и две професионални гимназии. В тях са обхванати 7508 ученици от първи до дванадесети клас, разпределени в 331 паралелки. Подготовката на петгодишните и шестгодишните деца за училище ще се осъществява в 51 подготвителни групи с 1301 деца.

Шест учебни заведения от община Ямбол започнаха учебната година като иновативни училища.

Откриването на учебната година се проведе при спазване на въведените мерки и осигурен режим за поетапно влизане на класовете в училище.