„Млад гражданин 5”

Млади хора от гр. Ямбол и областта проведоха своя трети обучителен модул по проект „Млад гражданин 5” в хотел „Калина” в Сливенски минерални бани от 1 до 3 декември 2017 г. Проектът е  финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2016–2020), подпрограма1: Развитие на мрежата от младежки информационно-консултантски центрове (МИКЦ) и се изпълнява от Сдружение “Ямболски младежки информационен център”.

Двадесет младежи и девойки на възраст до 29 г.  от Ямболска област обсъдиха нови идеи за създаване на нови съоръжения за спорт и почивка, направиха предложения за подобряване на градската средата и заявиха желание за активно участие в поддържането на местата за активен отдих.

Акцент на семинара беше успешното управление на хора, финансови ресурси и информация, свързана с проекти, организиране на срещи и събития. Младите хора дискутираха как да мотивират своите приятели за да се включат в провеждането  на инициативи и как да взоимодействат с медии.

Чрез работа по групи участниците в семинара научиха повече за работата в екип, за  генериране на идеи за проекти, за ефективна организация на проявите в тях.

Освен занимания, тренинги и обучителни игри младежите и девойките имаха време за разходки и спорт

 

Калоян Калиманов – ръководител на МИКЦ – област Ямбол